Weekend Limburg

Zaterdag 18 september. Vanaf 8.30 uur verzamelen de 10 deelnemers zich voor het weekend Limburg bij de Shellpomp aan de A15. Kort voor 9.00 uur vertrekt de kleine groep enthousiastelingen, onder leiding van onze voorrijder Johan Grauss, via de A 15 richting Gorinchem. Van daar de A27 op richting Breda. Al snel verlaten wij de snelweg en slingeren door het Land van Altena verder naar het zuiden. De weersomstandigheden zijn ideaal  voor een mooie toertocht. Na ongeveer 2,5 uur sturen  wordt een terrasje opgezocht voor de koffiestop. In een lekker najaarszonnetje wordt van het bruine vocht genoten. De meesten van ons besluiten om er deze keer maar eens  een appelpunt bij te nemen. Tijdens deze stop ontstaat er een levendig gesprek over (hoe kan het ook anders) glaslatten, loodmenie en onverwoestbare Hema-verf.

                                                                                    

Hierna wordt de rit vervolgd om lekker binnendoor richting Eindhoven te toeren. Via Geldrop langs de Strabrechtse Heide en door de Brabantse Peel komen we in Nederweert.  Ook hier wordt weer op een terras neergestreken voor de lunch. Na de gebruikelijke uitsmijters en broodjes gezond wordt de tocht  voortgezet richting camping Schoonbron. Schuin tegenover de ingang van de camping worden de motoren nog even afgetankt. Johan vertelt hier de groep dat hij nu niet meer als voorrijder nodig is om daarna spontaan de ingang van de camping voorbij te rijden. Op de camping wordt de groep over het aantal caravans verdeeld. Twee personen per caravan, dus lekker de ruimte. Na het koffers uitpakken, slaapzakken uitrollen en lekker even douchen was het verzamelen bij de kantine. De temperatuur was nog steeds aangenaam genoeg om op het terras plaats te nemen en te genieten van een kop koffie of een biertje ( of twee). Tegen een uur of zeven wordt er  democratisch besloten om lopend  op zoek te gaan naar een eetgelegenheid. Op de camping kon je ook eten maar we hadden wel zin in een wandeling. Elke keer werd op de vraag hoe ver het nog was steevast geantwoord: na de volgende bocht. Na een wandeling van +/- een kwartiertje  (Red: volgends mij meer dan een half uur) wordt een gezellig restaurantje gevonden waar we na overleg met het keukenpersoneel mogen plaatsnemen. Het was de wandeling dubbel en dwars waard want het eten was lekker en de bediening vlot en vriendelijk. Terug op de camping worden in de kantine nog een paar afzakkertjes genomen waarna de slaapzakken opgezocht worden.

Zondagochtend ontbijtbuffet in de kantine. Er is van alles: broodjes, croissants, eieren, verschillend beleg, koffie, thee, melk etc.  Het smaakt weer prima en er is genoeg. Daarna worden de motoren weer bepakt  en in de juiste richting gedraaid voor de terugweg.  Deze dag begint grijs maar ook  droog en het wordt weer lekker weer om te rijden. Al toerend door Valkenburg en het Limburgse landschap komen we uit bij een kleine pont die ons overvaart naar Maas-Mechelen in Belgie. Bij onze zuiderburen stoppen wij voor de koffiestop en het wordt misschien een beetje saai maar ook hier  nemen wij plaats op het terras onder een licht zonnetje.  Na deze stop rijden we verder om even  later onder Bladel weer Nederland binnen te rijden. Door de Brabantse Kempen  toeren we verder richting Hilvarenbeek. De rit voert afwisselend door bosgebied en weidelandschap. Het restaurant waar geluncht zou worden is gesloten voor het privé feestje van de plaatselijke herenboer,  dus wijken we uit naar een iets verderop gelegen cafetaria. Ook hier staat voor iedereen wel iets op het menu om de maag mee te vullen. Na de lunch sturen we verder om via Breda de A16 te bereiken. Hier draaien we de snelweg op en rijden via de Moerdijkbrug richting Rotterdam. Kort voor Dordrecht stuurt Theo de Goeij plotseling zijn Harley de vluchtstrook op, en een aantal van ons stopt ook om te informeren wat er aan de hand is. Het blijkt dat Theo zijn schakelpedaal los getrild is en op zijn treeplank terechtgekomen is. Dus die dingen zijn ervoor om losgetrilde onderdelen op te vangen. Dat wist ik nog niet. Kennelijk had Theo hier wel ervaring mee, want hij zei het te kunnen  repareren in ongeveer 5 minuten . Daarop zijn we doorgereden naar de benzinepomp bij H.I. Ambacht om op hem te wachten. Hiervandaan rijden de deelnemers allemaal huiswaarts en daarmee komt een einde aan een geslaagd weekend. Een weekend met mooie ritten en ook het weer werkte mee aan een geslaagd uitstapje.

 

Iedereen bedankt en tot een volgende keer.

Wybe