Op zaterdag 23-04-2016 hebben we net zoals voorgaande jaren met de Spikebikers mee mogen helpen tijdens de Truckrun 2016.


Voor mij was dit de eerste keer dat ik dit evenement niet als toeschouwer maar als verkeersbegeleider heb mogen ervaren. Uiteraard moet je eerst je online examen als verkeersregelaar halen alvorens je het gele hesje mag dragen. Na veel gevloek en het opnieuw invullen van de vragen eindelijk geslaagd. Volgens Martien was dit gemakkelijk aangezien hij er ook steeds voor slaagde. Waarschijnlijk laat Martien dit door iemand anders invullen.....

S'ochtends eerst verzameld bij het Carlton hotel en een korte briefing gehad van politie. Lunch pakket meegekregen en een hesje.

Hierna met onze groep op de motor en in de stromende regen richting Oudenhoorn. Bij aankomst in Oudenhoorn stopte het regenen en hebben we in de zon de afspraken gemaakt wie welke kruising zou gaan bezetten.

Gelukkig had ik als motorrijder mijn oordoppen bij me, zodra de eerste vrachtwagen inclusief sirene en luchthoorn langs kwam deze maar lekker in gedaan. :)

Nadat de 165 vrachtwagens langs waren gereden met een lamme arm van het (terug)zwaaien op de motor geklommen en pauze gehad bij Rozenburg bij de patat kraam.

Hierna onderweg naar de op- en afrit van de pont bij Rozenburg. Even kort werkoverleg door de wijze heren.....Uiteraard sta ik dan weer niet op deze foto :(

Ik ben bij de in- / uitrit van de pont blijven staan en de rest is doorgereden om de andere kruisingen af te zetten. Hierna wel even moeten wachten alvorens de stoet vrachtwagens voor de tweede keer langs kwam. Bij deze kruising wel veel verkeer moeten tegenhouden, gelukkig hebben alle bestuurders veel begrip getoond en vonden het zeker niet erg even te moeten wachten.

Nadat de stoet voorbij was aangesloten en met de overige Spikebikers naar het Carlton gereden. Hier een lekkere hamburger gegeten als afsluiting.

Al met al een zeer geslaagde en leuke dag met de Spikebikers. Zet me voor volgend jaar maar weer op de lijst Martien.

Groeten, Edwin